Ribollita - toscansk grönsakssoppa med bönor och svartkål
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Ribollita - toscansk grönsakssoppa med bönor och svartkål

3.76 (205)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Svartkål
100 g
Stora vita bönor
½ förp
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Stora vita bönor
½ förp
Citron
½ st
Olivolja
2 msk
Svartpeppar
Salt
1 krm
Bladpersilja
10 g
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 504 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och tärna morot smått. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Ansa och strimla svartkål. Häll av och skölj stora vita bönor till både ribollita och bönspread. Finhacka all bladpersilja.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt svartkål, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, eller tills grönsakerna är mjuka.
Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg stora vita bönor, citronskal, pressad citronsaft (ca 1 tsk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Blanda ner bladpersilja. Smaka av med lite salt.
Rör ner stora vita bönor i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Toppa ribollita med resten av persiljan. Servera med surdegspavé och bönspread.  
Smaklig måltid!