Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
- smör
- socker
- vetemjöl
- rödvinsvinäger
- vatten
Dillrostade rotfrukter
Potatis
400 g
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dill
20 g
Ruccola
30 g
Senapsbiffar
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Svartpeppar
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Olivolja
Löksky
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Näringsvärde per portion
- Energi 605 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Dillrostade rotfrukter: Skär potatis och palsternacka i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Finhacka dill och blanda med rotfrukterna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg. Blanda runt efter halva tiden.
- Senapsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke och blanda ner salt, kinesisk soja, dijonsenap, nymald svartpeppar, ströbröd och mjölk. Forma till 2 platta biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform (spara stekpannan till såsen) och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
- Löksky: Skiva gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek löken tillsammans med socker ca 3 min. Tillsätt vetemjöl och rör runt. Blanda ner rödvinsvinäger, vatten, köttbuljong och kinesisk soja. Koka ca 7 min.
- Servera senapsbiffar med löksky, dillrostade rotfrukter och ruccola.