Asiatisk kalkonfärs med kimchi och risnudlar
Laktosfri
Utan gluten

Asiatisk kalkonfärs med kimchi

och risnudlar
4.07 (211)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Ketchup
    • vitvinsvinäger
    • salt
    • olja
    • vatten
    • socker
    Salladskål
    200 g
    Ketchup
    1 ½ msk
    Tomatpuré
    ¼ förp
    Vitvinsvinäger
    ½ msk
    Malen ingefära
    ½ tsk
    Chili flakes
    1 krm
    Vitlök
    1 klyfta
    Salt
    1 krm
    Salladslök
    ¾ förp
    Olja
    1 msk
    Kalkonfärs
    300 g
    Salt
    2 krm
    Malen ingefära
    1 tsk
    Vitlök
    2 klyfta
    Vatten
    1 dl
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Socker
    1 tsk
    Risnudlar
    ½ förp
    Koriander
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 707 kcal
    • Fett: 20 g
    • Kolhydrater: 96 g
    • Protein: 36 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka upp vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
    Blanda ketchup, tomatpuré, vitvinsvinäger, malen ingefära, chili flakes (efter smak), pressad vitlök och salt i en bunke. Strimla salladskål och lägg i bunken med dressing. Blanda väl. 
    Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
    Skär salladslök i stavar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 4 min. Tillsätt salladslök, malen ingefära, pressad vitlök, vatten, kycklingbuljong och socker. Fräs ytterligare ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt.
    Servera asiatisk kalkonfärs med kimchi och risnudlar. Toppa med koriander.
    Smaklig måltid!