Laktosfri
Utan gluten
Asiatisk kalkonfärs med kimchi och risnudlar
4.07 (211)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ketchup
- vitvinsvinäger
- salt
- olja
- vatten
- socker
Salladskål
200 g
Ketchup
1 ½ msk
Tomatpuré
¼ förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Malen ingefära
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Salladslök
¾ förp
Olja
1 msk
Kalkonfärs
300 g
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 766 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 97 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
Blanda ketchup, tomatpuré, vitvinsvinäger, malen ingefära, chili flakes (efter smak), pressad vitlök och salt i en bunke. Strimla salladskål och lägg i bunken med dressing. Blanda väl.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Skär salladslök i stavar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 4 min. Tillsätt salladslök, malen ingefära, pressad vitlök, vatten, kycklingbuljong och socker. Fräs ytterligare ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt.
Servera asiatisk kalkonfärs med kimchi och risnudlar. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!