Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålssallad, sesamfrön och sojayoghurt

Tonkatsu - japansk fläskschnitzel

med spetskålssallad, sesamfrön och sojayoghurt
4.26 (102)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vetemjöl
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Lime
1 st
Ingefära
¼ bit
Spetskål
200 g
Srirachasås
2 tsk
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Olja
1 tsk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Skivad fläskkotlett
250 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
1 dl
(Ägg)
Panko
1 dl
(Vete)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Srirachasås
1 tsk
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 702 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna, tills de har fått fin färg. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Strimla spetskål.
Lägg spetskålen i en bunke. Blanda ner ingefära, limeskal, srirachasås, japansk soja, neutral olja, socker, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Toppa med rostade sesamfrön.
 Knäck ägg i en djup tallrik och vispa lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda skivad fläskkotlett med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt.
Blanda matyoghurt, japansk soja och srirachasås i en skål.
Klyfta limen. Servera krispig tonkatsu med nykokt basmatiris, sojayoghurt, limeklyfta och spetskålssallad.
Smaklig måltid!