Tonkatsu - japansk fläskschnitzel
med spetskålssallad, sesamfrön och sojayoghurt4.26 (102)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- ägg
- vetemjöl
Sesamfrön
1 förp
Lime
1 st
Ingefära
¼ bit
Spetskål
200 g
Srirachasås
2 tsk
Japansk soja
½ msk
Olja
1 tsk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Skivad fläskkotlett
250 g
Ägg
1 st
Vetemjöl
1 dl
Panko
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Matyoghurt
1 dl
Japansk soja
½ msk
Srirachasås
1 tsk
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 702 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna, tills de har fått fin färg. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Strimla spetskål.
Lägg spetskålen i en bunke. Blanda ner ingefära, limeskal, srirachasås, japansk soja, neutral olja, socker, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Toppa med rostade sesamfrön.
Knäck ägg i en djup tallrik och vispa lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda skivad fläskkotlett med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt.
Blanda matyoghurt, japansk soja och srirachasås i en skål.
Klyfta limen. Servera krispig tonkatsu med nykokt basmatiris, sojayoghurt, limeklyfta och spetskålssallad.
Smaklig måltid!