Koreansk svamppasta med portabello, salladslök och sesamolja
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Koreansk svamppasta

portabello, salladslök och sesamolja
3.93 (508)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrön
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
Pak choy
1 st
Salladslök
1 förp
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Röd chili
½-1 st
Olja
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Japansk soja
1 ½ msk
(Sojabönor)
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar
½ krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
590 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
88 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 3.
 Skär portabello i mindre bitar. Finhacka vitlök. Skala och finhacka ingefära. Strimla pak choy och skär salladslök och röd chili tunt.
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
 Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs portabellosvamp, ingefära, vitlök och ca hälften av den röda chilin ca 5 min, tills svampen mjuknat. Tillsätt tomatpurè, sesamolja, japansk soja, imat fraiche och socker. Låt koka ihop ca 2 min. 
Blanda kokt pasta med pak choy, portabellosås och pastavatten. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Toppa svamppasta med salladslök och resten av den röda chilin.  
Smaklig måltid!