Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Koreansk svamppasta
portabello, salladslök och sesamolja3.93 (508)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- salt
- svartpeppar
Pak choy
1 st
Salladslök
1 förp
Mezze maniche rigate
200 g
Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Röd chili
½-1 st
Olja
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Sesamolja
1 msk
Japansk soja
1 ½ msk
Imat fraiche
1 dl
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar
½ krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 590 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 3.
Skär portabello i mindre bitar. Finhacka vitlök. Skala och finhacka ingefära. Strimla pak choy och skär salladslök och röd chili tunt.
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs portabellosvamp, ingefära, vitlök och ca hälften av den röda chilin ca 5 min, tills svampen mjuknat. Tillsätt tomatpurè, sesamolja, japansk soja, imat fraiche och socker. Låt koka ihop ca 2 min.
Blanda kokt pasta med pak choy, portabellosås och pastavatten. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Toppa svamppasta med salladslök och resten av den röda chilin.
Smaklig måltid!