Krämig vegansk portabellopasta med sesamfrön och röd chili

Kalorismart

Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig portabellopasta

med sesamfrön och röd chili
4 (246)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrön
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
65 g
Portabello
150 g
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
½ tsk
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Tomatpuré
½ förp
Salt
½ krm
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Svartpeppar
½ krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 515 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 3.
 Skär portabello i cm-tjocka skivor. Finhacka vitlök. Skär salladslök och röd chili tunt (spara lite till servering). Finhacka bladpersilja. 
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs portabellosvamp, salladslök, vitlök och chili ca 5 min, tills svampen mjuknat. Tillsätt sesamfrön, japansk soja, tomatpuré, salt och imat fraiche. Låt koka ihop ca 1 min.
Blanda kokt casaeccepasta med svampsås och babyspenat. Späd med lite sparat pastavatten för önskad konsistens. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Toppa svamppasta med bladpersilja och lite röd chili.  
Smaklig måltid!