Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- socker
- vatten
- salt
Till servering
Jasminris
135 g
Ingefärssås
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Socker
½ msk
Vatten
3 msk
Sesambakad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
1 krm
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Pak choy
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Salt
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 601 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Ingefärssås: Finhacka ingefära och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt kinesisk woksås, kinesisk soja, socker och vatten. Låt sjuda ca 2 min, tills såsen börjar tjockna.
- Sesambakad lax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
- Pak choy: Skär pak choy och rödlök i klyftor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs allt ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och strö över sesamfrön.
- Servera sesambakad lax med jasminris, ingefärssås och pak choy.