Laktosfri
Ugnsbakad lax
med sesamfrö, ingefärssås och pak choy4.13 (740)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
- salt
Jasminris
135 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
Majsstärkelse
1 tsk
Socker
½ msk
Vatten
½ dl
Laxfilé
2 st
Salt
1 krm
Sesamfrön
1 förp
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Salt
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 731 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka ingefära och vitlök. Lägg i en liten kastrull och blanda ner "kinesisk woksås", majsstärkelse, socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 2 min, tills såsen börjar tjockna.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
Skär pak choy och rödlök i klyftor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs allt ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och strö över sesamfrön.
Servera sesambakad lax med jasminris, ingefärssås och pak choy.
Smaklig måltid!