Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Poké bowl
med rostad sötpotatis, avokado och sesamfrön3.88 (301)
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- socker
- vitvinsvinäger
Svarta bönor
1 förp
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 tsk
Salt
1 krm
Malen kanel
2 krm
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Japansk sojasås
2 msk
Tomatpuré
1 förp
Olja
1 msk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Jasminris
135 g
Mango
½ st
Avokado
1 st
Koriander
10 g
Mixsallad
30 g
Sesamfrön
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 726 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 110 g
- Protein: 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av och skölj svarta bönor. Tärna sötpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med bönor, pressad vitlök, neutral olja, salt, malen kanel, chili flakes och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda japansk soja, tomatpuré, neutral olja, socker, vitvinsvinäger, chili flakes och pressad vitlök i en skål.
Skala och kärna ur mango och avokado. Skiva avokado och tärna mango. Grovhacka koriander.
Lägg upp riset i 2 skålar. Toppa med rostad sötpotatis och bönor, avokado, mango, koriander, mixsallad och sesamfrön (se tips!). Servera med chilidressing.
Smaklig måltid!