Poké bowl med rostad sötpotatis, avokado och sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Poké bowl

med rostad sötpotatis, avokado och sesamfrön
3.8 (196)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Svarta bönor
1 förp
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Tomatpuré
1 förp
Olja
1 msk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Jasminris
135 g
Mango
½ st
Avokado
1 st
Koriander
10 g
Mixsallad
30 g
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
733 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
110 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av och skölj svarta bönor. Tärna sötpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med bönor, pressad vitlök, olja, salt, chili flakes och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda japansk soja, tomatpuré, neutral olja, socker, vitvinsvinäger, chili flakes och pressad vitlök i en skål. 
Skala och kärna ur mango och avokado. Skiva avokado och tärna mango. Grovhacka koriander.
Lägg upp riset i skålar. Toppa med rostad sötpotatis och bönor, avokado, mango, koriander, mixsallad och sesamfrön (se tips!). Servera med chilidressing.
Smaklig måltid!