Kyckling i röd currysås med nudlar och jordnötter
Laktosfri

Kyckling i röd currysås

med nudlar och jordnötter
4.05 (1512)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
  • socker
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
Majsstärkelse
½ msk
Äggnudlar
125 g
(Ägg, Vete)
Lime
½ st
Hackade jordnötter
½ förp
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 614 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Koka upp lättsaltat vatten till steg 5.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kyckling minutbitar med salt på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
Tillsätt lök, paprika och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner coconut cream, kycklingbuljong, vatten och socker. Koka upp och sjud ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ut majsstärkelse med lika delar vatten och rör ner i pannan.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Klyfta lime. 
Servera kyckling i röd currysås med nudlar och limeklyfta. Toppa med hackade jordnötter. 
Smaklig måltid!