Kyckling i röd currysås med nudlar och jordnötter
15-20
Laktosfri

Kyckling i röd currysås med nudlar och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • socker

Kyckling i röd curry

bananschalottenlök
Bananschalottenlök
1 st
röd paprika
Röd paprika
1 st
Neutral olja
minutbitar
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
röd currypasta
Röd currypasta
½ förp
coconut cream
Coconut cream
1 förp
kycklingbuljong
Kycklingbuljong
½ påse
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
majsstärkelse
Majsstärkelse
½ msk

Till servering

äggnudlar
Äggnudlar (Ägg, Vete)
125 g
lime
Lime
½ st
hackade jordnötter
Hackade jordnötter (Jordnötter)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 614 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Koka upp lättsaltat vatten till steg 5.
  2. Kyckling i röd curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kyckling minutbitar med salt på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
  3. Tillsätt lök, paprika och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
  4. Rör ner coconut cream, kycklingbuljong, vatten och socker. Koka upp och sjud ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ut majsstärkelse med lika delar vatten och rör ner i pannan.
  5. Till servering: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Klyfta lime. 
  6. Servera kyckling i röd currysås med nudlar och limeklyfta. Toppa med hackade jordnötter.