Utan gluten
BBQ-marinerad kyckling
med rotfrukter - allt på en plåt4.08 (333)
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- socker
- salt
- olivolja
- svartpeppar
- bakplåtspapper
BBQ-sås
1 förp
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Rökt chilikrydda
1 förp
Salt
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Småpotatis
400 g
Morot
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Bakplåtspapper
1 st
Citron
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 532 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går givetvis lika bra att lägga kyckling och grönsaker på varsin plåt!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Blanda bbq-sås, balsamvinäger, socker, pressad vitlök, rökt chili krydda och salt i en stor bunke. Blanda ner kycklinglårfilé och låt marinera ca 15 min.
Halvera potatis. Dela morot, paprika och tomat i grova bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min.
Ta ut plåten ur ugnen (se tips!) och lägg på den marinerade kycklingen. Rosta allt ytterligare ca 20 min tills kycklingen är helt genomstekt.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta den använda citronen.
Finhacka bladpersilja och strö över ugnsplåten. Servera BBQ-marinerad kyckling med rostade rotfrukter och grönsaker, citronsås och citronklyfta.
Smaklig måltid!