Svamptagliatelle med tryffelpecorino och salviastekt kyckling

Svamptagliatelle med tryffelpecorino och salviastekt kyckling

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
Tagliatelle
180 g
(Vete)
Kycklinglårfilé
350 g
Smör
(Mjölk)
Torkad salvia
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Skogschampinjoner
250 g
Smör
(Mjölk)
Salt
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
2 dl
Tryffelpecorino
50 g
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
727 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
Stek kycklinglårfilé i en stekpanna med lite smör. Krydda med torkad salvia, salt och nymald svartpeppar. Låt steka ca 2 min per sida, tills den fått fin gyllenbrun färg. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skiva skogschampinjoner. Stek allt i en stekpanna med lite smör ca 3 min. Krydda med salt, torkad salvia och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vatten och låt sjuda på medelvärme ca 3 min. Finriv tryffelpecorino och blanda ner i såsen. Dra från värmen.
Koka tagliatelle enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av pastan, men spara ca ½ dl av pastavattnet.
Blanda ihop nykokt pasta och svampsås. Späd eventuellt med det sparade pastavattnet.
Servera krämig svamp- och tryffelpasta med salviastekt kyckling. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!