Svamptagliatelle med tryffelpecorino och salviastekt kyckling
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Tagliatelle
180 g
Kycklinglårfilé
350 g
Smör
Torkad salvia
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Skogschampinjoner
250 g
Smör
Salt
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 dl
Tryffelpecorino
50 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 727 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 56 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
Stek kycklinglårfilé i en stekpanna med lite smör. Krydda med torkad salvia, salt och nymald svartpeppar. Låt steka ca 2 min per sida, tills den fått fin gyllenbrun färg. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skiva skogschampinjoner. Stek allt i en stekpanna med lite smör ca 3 min. Krydda med salt, torkad salvia och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vatten och låt sjuda på medelvärme ca 3 min. Finriv tryffelpecorino och blanda ner i såsen. Dra från värmen.
Koka tagliatelle enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av pastan, men spara ca ½ dl av pastavattnet.
Blanda ihop nykokt pasta och svampsås. Späd eventuellt med det sparade pastavattnet.
Servera krämig svamp- och tryffelpasta med salviastekt kyckling. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!