Larb med nötfärs, sallad och sojacrème fraiche
Utan gluten

Larb med nötfärs, sallad och sojacrème fraiche

4.23 (126)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vitlök
  • socker
  • salt
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Rödlök
½ st
Röd paprika
1 st
Nötfärs
250 g
Olja
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Japansk sojasås
¾ msk
(Sojabönor)
Socker
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
Jasminris
135 g
Isbergssallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 720 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda crème fraiche med japansk soja i en liten skål.
Skiva rödlök och strimla röd paprika. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek nötfärs, paprika och pressad vitlök ca 5 min, tills färsen är frasig och helt genomstekt. Dra stekpannan från värmen.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet limeskal, pressad saft från halva limen, japansk soja, socker, chili flakes och rödlök till stekpannan. Blanda ordentligt. Smaka eventuellt av med lite salt och mer chili flakes.
Klyfta resten av den använda limen. Plocka bladen från isbergssalladen. Fyll salladsbladen med jasminris, larbfärs och sojacrème fraiche. Servera med limeklyfta!
Smaklig måltid!