Chicken fajitas med krämig majssalsa och koriander

Chicken fajitas med krämig majssalsa och koriander

4.02 (81)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Lime
1 st
Koriander
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Linas tre kryddor
½ förp
Malen koriander
1 tsk
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 609 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av majs och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över chili flakes och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 8 min. Lägg över på en tallrik för att svalna. 
Strimla kycklingfilé. Blanda salt, Linas tre kryddor, malen koriander och lite nymald svartpeppar i en stor bunke. Lägg ner kycklingstrimlorna i bunken och blanda väl.
Skiva bananschalottenlök, grön och röd paprika. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min. Tillsätt grönsakerna och fräs ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Tvätta limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka korianderstjälkar (spara bladen till servering) och lägg i en skål. Blanda med rostad majs, matyoghurt, pressad vitlök och limeskal. Smaka av med salt. 
Skär limen i klyftor. Värm tortillabröd i en torr stekpanna. Fyll varma tortillabröd med kyckling och grönsaker. Toppa med krämig majssalsa, korianderblad och mixsallad. Servera med limeklyfta!
Smaklig måltid!