Asiatisk fläskfärs med lime, ingefära, chili och sesamfrön
Laktosfri

Asiatisk fläskfärs med lime

ingefära, chili och sesamfrön
Nytt recept
Under 20 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½ st
Olja
Fläskfärs
250 g
Lime
1 st
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Socker
1 ½ tsk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
1 dl
Salladskål
300 g
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Sesamolja
2 tsk
(Sesamfrön)
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
725 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
 Skala och finriv ingefära (ca 2 msk). Finhacka vitlök och strimla röd chili. Finstrimla salladskål. 
 Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs fläskfärs, ingefära, vitlök och chili ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
Pressa ner saft från limen i grytan och tillsätt japansk soja, kinesisk soja, vatten, sesamolja och socker. Låt sjuda ca 1 min.
Blanda ut majsstärkelse med lika delar vatten och rör ner i grytan. 
Blanda ner salladskål och babyspenat i grytan. Lägg på locket och låt allt sjuda ca 5 min, tills kålen blivit mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta lime. Toppa grytan med sesamfrön och servera med nykokt jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!