Laktosfri
Asiatisk fläskfärs med lime
ingefära, chili och sesamfrönNytt recept
Under 20 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
½ st
Olja
Fläskfärs
250 g
Lime
1 st
Japansk soja
1 msk
Kinesisk soja
1 msk
Socker
1 ½ tsk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
1 dl
Salladskål
300 g
Babyspenat
30 g
Salt
Svartpeppar
Sesamolja
2 tsk
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 725 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 2 msk). Finhacka vitlök och strimla röd chili. Finstrimla salladskål.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs fläskfärs, ingefära, vitlök och chili ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
Pressa ner saft från limen i grytan och tillsätt japansk soja, kinesisk soja, vatten, sesamolja och socker. Låt sjuda ca 1 min.
Blanda ut majsstärkelse med lika delar vatten och rör ner i grytan.
Blanda ner salladskål och babyspenat i grytan. Lägg på locket och låt allt sjuda ca 5 min, tills kålen blivit mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta lime. Toppa grytan med sesamfrön och servera med nykokt jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!