Stekt gnocchi med ragù di salsiccia och tomat- och mozzarellasallad

Stekt gnocchi med ragù di salsiccia och tomat- och mozzarellasallad

4.1 (105)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
Potatisgnocchi
500 g
(Vete)
Olivolja
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Vitvinsvinäger
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Balsamvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 852 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 104 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Givetvis går det lika bra att servera gnocchi och ragù var för sig!

Lägg potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Tärna stjälkselleri. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn salsicciafärs ca 3 min. Tillsätt lök, selleri och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.  
Rör ner vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
 Skär tomat i mindre bitar. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg i en skål och blanda ner balsamvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Bryt mozzarella i mindre bitar. Blanda tomaterna med ruccola och toppa med mozzarella.
 Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek gnocchi ca 5 min, tills den fått färg.
Blanda stekt gnocchi med ragù di salsiccia. Servera med tomat- och mozzarellasallad.
Smaklig måltid!