Stekt gnocchi med ragù di salsiccia
och tomat- och mozzarellasallad4.1 (105)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- balsamvinäger
Potatisgnocchi
500 g
Olivolja
Selleristjälk
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salsicciafärs
200 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Balsamvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 852 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 104 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Givetvis går det lika bra att servera gnocchi och ragù var för sig!
Lägg potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Tärna stjälkselleri. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn salsicciafärs ca 3 min. Tillsätt lök, selleri och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
Skär tomat i mindre bitar. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg i en skål och blanda ner balsamvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Bryt mozzarella i mindre bitar. Blanda tomaterna med ruccola och toppa med mozzarella.
Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek gnocchi ca 5 min, tills den fått färg.
Blanda stekt gnocchi med ragù di salsiccia. Servera med tomat- och mozzarellasallad.
Smaklig måltid!