Carnitas Koreanas - Tacos med pulled pork, kimchi och lime

Carnitas Koreanas - Tacos med pulled pork, kimchi och lime

4.33 (320)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
Pulled pork
400 g
Tortillabröd
1 förp
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Gurka
½ st
Koriander
20 g
BBQ-sås
1 förp
Lime
1 st
Vitlök
2 klyfta
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Socker
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Vitkål
250 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 1303 kcal
  • Fett: 64 g
  • Kolhydrater: 118 g
  • Protein: 64 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg pulled pork med sky i en liten ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills köttet blivit varmt.
Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet från limen och lägg i en stor bunke. Blanda ner pressad vitlök, japansk soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, malen ingefära, socker och chili flakes. Strimla vitkål och blanda ner i bunken.
Tärna gurka och klyfta den använda limen. Grovhacka koriander. 
Dra isär det varma köttet med två gafflar. Blanda ner påsen med barbequesås.
Fyll tortillabröd med pulled pork, kimchi, gurka, koriander och matyoghurt. Servera med limeklyfta!
Smaklig måltid!