Kycklingfilé med citronsky, rostat vitlökssmör och tomatsallad
30-40
Laktosfri

Kycklingfilé med citronsky, rostat vitlökssmör och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, rumsvarmt
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • socker

Rostad potatis

Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Rostat vitlökssmör

Vitlök
2 klyfta
Smör, rumsvarmt (Mjölk)
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
½ krm

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Smör (Mjölk)

Citronsky

Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Citron
½ st

Tomatsallad

Tomat
3 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 519 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 46 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Lägg 2 oskalade vitlöksklyftor till vitlökssmöret på sidan av plåten. Rosta allt i övre delen av ugnen ca 25 min.
  3. Kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen (under potatisen) ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Spara stekpannan till citronskyn.
  4. Citronsky: Tillsätt eventuellt lite extra smör till den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och vispa ner vatten, kinesisk soja, socker och kycklingbuljong. Sjud ca 5 min. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Smaksätt skyn med rivet citronskal och pressad saft från halva citronen.
  5. Tomatsallad: Skär tomat i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med ruccola och blanda med olivolja, pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
  6. Rostat vitlökssmör: Skala de rostade vitlöksklyftorna. Lägg i en skål tillsammans med rumstempererat smör, vitvinsvinäger och salt. Mosa ihop allt med en gaffel.
  7. Servera kyckling med citronsky, rostat vitlökssmör, potatis och tomatsallad.