Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitlök
- vatten
- rödvinsvinäger
- tomatpuré
- svartpeppar
- salt
- smör
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
- flingsalt
Bananschalottenlök
1 st
Morötter
300 g
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
½ förp
Vatten
2 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Tomatpuré
1 ½ msk
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Torkad oregano
1 msk
Salt
2 krm
Smör
Vetemjöl
1 msk
Mjölk
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Lasagneplattor
100 g
Riven mozzarella
50 g
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 669 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 61 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skiva bananschalottenlök. Skala och grovriv morötter. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök och nötfärs på hög värme ca 4 min.
Tillsätt riven morot, pressad vitlök, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, tomatpuré, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 6 min. Rör ner torkad oregano och smaka av med salt.
Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl och tillsätt mjölk, lite i taget. Smula ner kycklingbuljong och sjud under omrörning ca 4 min.
Smörj en liten ugnsform och varva köttfärssås, färska lasagneplattor och bechamelsås. Det översta lagret ska vara bechamelsås. Strö riven mozzarella över. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, eller tills lasagnen är klar.
Lägg ruccola i en salladsskål. Dressa med lite vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera lasagne al forno med sallad.
Smaklig måltid!