Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Köttbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
½ st
Matyoghurt
1 ½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 624 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 220°C (vanlig).
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök. Tärna zucchini.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt zucchini och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner socker, torkad rosmarin, spiskummin, sambal oelek, torkad oregano, balsamvinäger, kinesisk soja, tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad köttbuljong. Sjud ca 15 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera köttfärsgulasch med nygräddat bröd och matyoghurt.
Smaklig måltid!