Torskfilé meunière med tomat, bacon, vitlöksyoghurt och ruccola
Utan gluten

Torskfilé meunière

med tomat, bacon, vitlöksyoghurt och ruccola
4.16 (768)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • sambal oelek
  • vatten
  • vetemjöl
  • smör
Småpotatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Cocktailtomater
250 g
Bacon
½ förp
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Socker
1 krm
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
1 dl
Salt
1 krm
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
Smör
(Mjölk)
Olivolja
Ruccola
65 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 591 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Halvera cocktailtomater.
Fräs tärnat bacon i en kastrull tills det har fått färg. Tillsätt lök, vitlök, cocktailtomat och tomatpuré till kastrullen. Låt allt fräsa ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, socker, sambal oelek och vatten, låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd torskfiléerna i mjölet. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och smör, stek den mjölade fisken ca 2 min per sida.
Servera nystekt torsk med tomat- och baconsås, rostad potatis, vitlöksyoghurt och ruccola.
Smaklig måltid!