Utan gluten
Torskfilé meunière
med tomat, bacon, vitlöksyoghurt och ruccola4.16 (768)
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- socker
- sambal oelek
- vatten
- vetemjöl
- smör
Småpotatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Cocktailtomater
250 g
Bacon
½ förp
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Socker
1 krm
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
1 dl
Salt
1 krm
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
Smör
Olivolja
Ruccola
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 591 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Halvera cocktailtomater.
Fräs tärnat bacon i en kastrull tills det har fått färg. Tillsätt lök, vitlök, cocktailtomat och tomatpuré till kastrullen. Låt allt fräsa ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, socker, sambal oelek och vatten, låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd torskfiléerna i mjölet. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och smör, stek den mjölade fisken ca 2 min per sida.
Servera nystekt torsk med tomat- och baconsås, rostad potatis, vitlöksyoghurt och ruccola.
Smaklig måltid!