Laktosfri
Utan gluten
Thailändsk nudelwok med kyckling
och jordnötter4.08 (738)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- olja
- salt
- svartpeppar
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
Fisksås
1 msk
Srirachasås
½ förp
Socker
½ msk
Olja
½ msk
Risnudlar
½ förp
Morot
1 st
Vitkål
300 g
Minutfilé
330 g
Olja
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Hackade jordnötter
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 641 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 64 g
- Protein: 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och klipp nudlarna ett par gånger. Finstrimla morot och vitkål. Strimla minutfilé.
Skölj lime i ljummet vatten. Skala ingefära. Finriv ingefäran och det yttersta skalet från limen. Lägg allt i en skål och blanda ner pressad limesaft, pressad vitlök, japansk soja, fisksås, srirachasås (efter egen smak), socker och neutral olja.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek ca 3 min. Tillsätt de strimlade grönsakerna. Stek ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner nudlarna och woksåsen. Woka tills allt blir varmt.
Strimla babyspenat. Servera thailändsk nudelwok toppad med spenat och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!