Laktosfri
Köfte med paprikahummus
och friterad aubergine4.2 (347)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vatten
- olivolja
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- vetemjöl
Kruspersilja
10 g
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
½ msk
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Olivolja
Röd paprika
1 st
Olivolja
Kikärtor
½ förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Vitlök
½-1 klyfta
Svartpeppar
Aubergine
1 st
Salt
Vetemjöl
½ dl
Spiskummin
2 tsk
Olivolja
Kruspersilja
10 g
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 679 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 68 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du ont om tid, så går det lika bra att rosta aubergine i ugnen!
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Strimla röd paprika. Lägg i en ugnsfast form och blanda med lite olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills den är mjuk och har fått färg. Skär aubergine i cm-stora tärningar. Strö över lite salt och låt auberginen rinna av på hushållspapper eller i durkslag.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka kruspersilja och bananschalottenlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt nötfärs, salt, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma färsen till 4 avlånga järpar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn järparna ca 2 min per sida. Tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Häll av och skölj kikärtorna i en sil. Lägg kikärtor och den rostade paprikan i en mixerbunke. Tillsätt ½ msk olivolja, vitvinsvinäger, paprikapulver, salt och pressad vitlök. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll vetemjöl i en skål och blanda ner spiskummin. Torka av auberginen med hushållspapper och vänd ner i mjölet. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Skaka av överblivet mjöl från auberginen och stek auberginen ca 4 min, tills den fått färg och blivit krispig. Lägg över på hushållspapper. Strö över lite salt.
Grovhacka kruspersilja och blanda med den friterade auberginen. Servera köfte med paprikahummus, friterad aubergine och bulgur.
Smaklig måltid!