Laktosfri
Utan gluten
Smörstekt torsk med fänkålschoucroute
och hasselnöt- och persiljepesto3.88 (655)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- svartpeppar
- olivolja
Fänkål
1 st
Smör
1 msk
Salt
2 krm
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
2 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
Hasselnötter
20 g
Bladpersilja
20 g
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Smör
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 503 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 39 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Strimla fänkål tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs fänkål, salt och socker ca 3 min. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, grönsaksbuljong och nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min under lock. Smaka av med salt.
Finriv parmesanost. Hetta upp en stekpanna och rosta hasselnötter under omrörning, tills de har fått en gyllene färg. Var försiktig så att de inte bränns vid. Lägg över nötterna i en mixerbunke. Torka ur och spara pannan. Grovhacka bladpersilja och lägg i mixerbunken. Tillsätt pressad vitlök, riven parmesan, olivolja, vatten, lite salt och nymald svartpeppar. Mixa till en pesto.
Krydda torskfilé med salt. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Servera smörstekt torsk med hasselnöt- och persiljepesto, fänkålschoucroute och kokt potatis.
Smaklig måltid!