Laktosfri
Utan gluten
Moqueca - Brasiliansk fiskgryta
med paprika, kokos och lime4.13 (925)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- svartpeppar
Torskfilé
300 g
Lime
1 st
Grön chili
1 st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Grön paprika
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 620 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en skål. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva grön chili tunt. Blanda ner limeskal, chili, salt och pressad saft från halva limen i skålen. Klyfta resten av den använda limen till servering.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna röd paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och paprika ca 2 min. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, coconut cream, grönsaksbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min.
Vänd ner fisken i grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna grön paprika smått. Grovhacka koriander. Servera moqueca med basmatiris och limeklyfta. Toppa med grön paprika och koriander!
Smaklig måltid!