Vegetariskt
Mexikanskt bönfräs med avokadosalsa och tortillabröd
3.84 (178)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- rödvinsvinäger
- vatten
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Avokado
1 st
Lime
1 st
Salt
Svarta bönor
1 förp
Rödlök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Linas tre kryddor
2 msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Tomatpuré
½ förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Halloumi
200 g
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 834 kcal
- Fett: 40 g
- Kolhydrater: 77 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna tomat. Grovhacka koriander. Skär avokado i mindre bitar. Lägg tomat, avokado och hälften av koriandern i en skål. Tillsätt pressad limesaft och lite salt.
Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs svarta bönor, lök, pressad vitlök, chili flakes, Linas tre kryddor, rödvinsvinäger, tomatpuré och salt ca 2 min. Tillsätt vatten och sjud tills vätskan har kokat in.
Grovriv halloumi. Hetta upp en stekpanna. Fräs halloumin gyllenbrun under omrörning ca 5 min.
Fyll tortillabröd med bönfräs, halloumi och avokadosalsa. Toppa med resten av koriandern.
Smaklig måltid!