Kalorismart
Utan gluten
Grillad fläskkotlett med ruccola- och citronrostad potatis
tzatziki och grillad citron4.19 (220)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Citron
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
½ msk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 497 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 44 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och skär morötter i grova bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
Grovhacka ruccola. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskal och ruccola i en skål. Halvera citronen.
Grovriv gurka. Pressa ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt, vitvinsvinäger, olivolja, nymald svartpeppar och pressad vitlök.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Smörj in köttet med lite olivolja. Grilla köttet i en grillpanna eller stek i en stekpanna ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt. Grilla eller stek samtidigt citronen på snittytan, tills den fått en grillad yta.
Blanda den rostade potatisen och morötterna med ruccola och citronskal. Servera tillsammans med grillade fläskkotletter, tzatziki och grillad citron.
Smaklig måltid!