Cajunkyckling med kreolsk tomatsås och majskolv
Laktosfri
Utan gluten

Cajunkyckling med kreolsk tomatsås

och majskolv
4.11 (409)
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • smör
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Rökt paprikapulver
½ förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Salt
½ tsk
Rökt paprikapulver
½ förp
Torkad timjan
1 förp
Torkad oregano
½ förp
Chili flakes
1 krm
Kycklingfilé
300 g
Svartpeppar
Olivolja
Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Krossade tomater
1 förp
Chili flakes
2 krm
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Salt
Torkad oregano
½ förp
Majskolv
2 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 620 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna gul lök, grön paprika och selleristicks i cm-stora bitar. Finhacka vitlök. 
 Skär potatis i skivor (ca 1 cm) och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med lite salt, rökt paprikapulver och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Blanda salt, rökt paprikapulver, torkad timjan, torkad oregano, chili flakes och nymald svartpeppar i en liten skål. Krydda kycklingfilé med kryddblandningen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida.
Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Lägg majskolvarna bredvid kycklingen och tillaga i nedre delen av ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs lök, vitlök, paprika och selleri ca 5 min. Tillsätt rödvinsvinäger, krossade tomater, smulad kycklingbuljong, chili flakes och nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och chili flakes.
Gnid in majskolvarna med smör och krydda med lite salt. Servera cajunkyckling med kreolsk tomatsås, rostad potatis och smörad majskolv.
Smaklig måltid!