Kyckling i sötsyrlig dillsås
med rimmad gurka och dillrostade morötter4.12 (795)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- olivolja
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- ättiksprit (12%)
Snackgurka
1 st
Salt
2 krm
Socker
1 krm
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dill
5 g
Gul lök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Smör
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl
¾ msk
Vatten
1 ¾ dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
15 g
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
¾ msk
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 558 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Putsa inte bort fettet från kycklingen, det smälter i stekpannan och ger en god smak.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär tunna skivor av gurkan med en vass kniv eller osthyvel. Lägg i en skål och blanda med salt och socker. Låt stå tills servering.
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Skala morötter och skär i stavar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Plocka dill och blanda med de rostade morötterna precis innan servering.
Finhacka gul lök. Halvera kycklinglårfilé, se tips. Hetta upp lite smör i en stekgryta och fräs kyckling och lök ca 2 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, vispgrädde och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Finhacka dill. Blanda ner socker, ättiksprit och dill i kycklinggrytan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll bort vätskan från den rimmade gurkan. Servera kyckling i sötsyrlig dillsås med dillrostade morötter, rimmad gurka och potatis.
Smaklig måltid!