Utan gluten
Vegetariskt
Bakad sötpotatis med frijoles
pico de gallo och picklad rödlök3.95 (301)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- vatten
- socker
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
Sötpotatis
2 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Bakplåtspapper
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 ½ dl
Spiskummin
2 förp
Paprikapulver
1 förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Jalapeño
½ st
Koriander
20 g
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 527 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera sötpotatis på längden. Gnid in halvorna med olivolja och salt. Lägg med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk.
Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Blanda ner rödlöken och ta från värmen och låt stå till servering.
Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt bönor, vatten, spiskummin, paprikapulver, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min, eller tills vätskan kokat in.
Tärna tomat smått. Kärna ur och finhacka jalapeño. Grovhacka koriander (spara hälften till servering). Lägg allt i en skål och blanda med rödvinsvinäger och salt.
Mosa sötpotatisens inkråm med en gaffel. Servera bakad sötpotatis fylld med frijoles, pico de gallo, matyoghurt, picklad rödlök och koriander.
Smaklig måltid!