Huevos rancheros med fetaost, koriander och krispig tortilla
Vegetariskt

Huevos rancheros med fetaost

koriander och krispig tortilla
3.93 (308)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Svarta bönor
1 förp
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 msk
Tomatpuré
½ förp
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Ägg
2 st
(Ägg)
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Olja
Koriander
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 619 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du inte har ett lock, täck med aluminiumfolie!

Klyfta gul lök tunt. Halvera cocktailtomater. Häll av och skölj svarta bönor.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och cocktailtomater ca 4 min. Tillsätt svarta bönor, krossade tomater, vatten, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, salt och chili flakes. Låt puttra ca 5 min. 
Gör två gropar i tomatsåsen och knäck ner ett ägg i varje grop. Låt sjuda under lock (se tips!) ca 6 min, tills äggen stelnat. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek tortillabröd hastigt på hög värme, tills de fått fin färg. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Grovhacka koriander. Strö koriander och smulad fetaost över huevos rancheros. Servera med krispiga tortillabröd och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!