Bulgurpilaff med blomkål, getost och hasselnötsdukkah
Vegetariskt

Bulgurpilaff med blomkål, getost och hasselnötsdukkah

3.98 (373)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Blomkål
½ st
Citron
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Bulgur
125 g
(Vete)
Saffran
1 förp
Vatten
3 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Hasselnötter
20 g
(Hasselnötter)
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Getost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 480 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Protein: 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär blomkål i buketter. Skölj citron och finriv skalet. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och blanda med citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills blomkålen fått fin färg.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken ca 2 min. Tillsätt bulgur och saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter ca 1 min, tills de fått fin färg. Lägg i en mortel och mortla med spiskummin, malen koriander, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Har du ingen mortel kan du blanda allt i en skål istället.
Kärna ur granatäpplet genom att rulla det på bänken, med lite tryck, så att kärnorna lossnar. Halvera sedan granatäpplet och pilla ur kärnorna.
Finhacka bladpersilja. Bryt getost i bitar.
Lägg upp bulgurpilaffen på ett serveringsfat. Servera toppad med rostad blomkål, getost, hasselnötsdukkah, granatäppelkärnor och persilja.
Smaklig måltid!