Krämig rotfruktssoppa med krasse och pepparrotscrème
Vegetariskt

Krämig rotfruktssoppa

med krasse och pepparrotscrème
3.8 (136)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • svartpeppar
Morötter
300 g
Rotselleri
150 g
(Selleri)
Palsternacka
1 st
Purjolök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Vatten
5 dl
Torkad timjan
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Färskost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Citron
½ st
Svartpeppar
Pepparrot
½ st
Färskost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Krasse
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 481 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 14 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ont om tid? Grovriv rotfrukterna istället för att tärna dem.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och tärna morötter, rotselleri och palsternacka smått (eller se tips). Strimla purjolök. Skiva vitlök tunt.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs allt ca 3 min. Tillsätt vatten, torkad timjan och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills rotfrukterna är mjuka. 
 Skala och finriv 1-2 msk pepparrot. Lägg i en skål och blanda med färskost. Tänk på att färsk pepparrot varierar i styrka, så smaka dig fram.
Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
 Ta soppan från värmen och rör ner färskost. Smaka av med pressad citronsaft (ca 1 msk) och lite nymald svartpeppar.
Toppa rotfruktssoppan med klippt krasse. Servera med surdegspavé och pepparrotscrème.
Smaklig måltid!