30-40
Laktosfri
Rosmarinkryddade färsbiffar med rostade gulbetor och krämig örtrisoni
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Rostade gulbetor
Gulbetor
200 g
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Färsbiffar
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Svartpeppar
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd (Vete)
½ förp
Vatten
3 msk
Olivolja
Örtrisoni
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Risoni (Vete)
150 g
Vatten
5 dl
Salt
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Ruccola
30 g
Oregano
20 g
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 671 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade gulbetor: Skrubba gulbetor och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med rosmarin/timjan mix, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
- Färsbiffar: Lägg blandfärs i en bunke och tillsätt salt, rosmarin/timjan mix, nymald svartpeppar, dijonsenap, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till ca 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Örtrisoni: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, risoni, 3 dl vatten, salt och kycklingbuljong. När vattnet kokat in, späd med mer vatten, lite i taget. Rör om då och då. Koka ca 10 min, tills risonin är mjuk.
- Finstrimla hälften av ruccolan, spara resten till servering. Plocka bladen från oregano. Rör ner ½ msk olivolja, strimlad ruccola och oreganobladen i risonin. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer vatten.
- Servera rosmarinkryddade färsbiffar med krämig örtrisoni och rostade gulbetor. Toppa med resten av ruccolan.