Rosmarinkryddade färsbiffar med rostade gulbetor och krämig örtrisoni
Laktosfri

Rosmarinkryddade färsbiffar

med rostade gulbetor och krämig örtrisoni
4.14 (295)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Gulbetor
200 g
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Svartpeppar
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
3 msk
Olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Risoni
150 g
(Vete)
Vatten
5 dl
Salt
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Ruccola
30 g
Oregano
20 g
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 671 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skrubba gulbetor och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med rosmarin/timjan mix, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
Lägg blandfärs i en bunke och tillsätt salt, rosmarin/timjan mix, nymald svartpeppar, dijonsenap, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till ca 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, risoni, 3 dl vatten, salt och kycklingbuljong. När vattnet kokat in, späd med mer vatten, lite i taget. Rör om då och då. Koka ca 10 min, tills risonin är mjuk.
Finstrimla hälften av ruccolan, spara resten till servering. Plocka bladen från oregano. Rör ner ½ msk olivolja, strimlad ruccola och oreganobladen i risonin. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer vatten.
Servera rosmarinkryddade färsbiffar med krämig örtrisoni och rostade gulbetor. Toppa med resten av ruccolan.
Smaklig måltid!