Vegetariskt
Chilensk bönsoppa
med koriandermajo och quesadillas3.92 (601)
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- socker
- salt
- vitvinsvinäger
- äggula
Bakpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Pimientos de padrón
½ förp
Svarta bönor
1 förp
Olja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
5 l
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Tomatpuré
¼ förp
Chili flakes
1 krm
Lime
1 st
Salt
Koriander
10 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Äggula
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
2½ msk
Salt
1 krm
Riven mozzarella
50 g
Tortillabröd
½ förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 754 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 96 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och skär bakpotatis i tärningar (ca 1x1 cm). Grovhacka gul lök och tomat. Skiva pimientos de padrón. Häll av och skölj svarta bönor.
Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs potatis, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong, socker, tomatpuré och chili flakes. Låt sjuda under lock tills potatisen mjuknat, ca 20 min.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt tomat, pimientos de padrón och svarta bönor till soppan. Låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt, limeskal och pressad limesaft.
Grovhacka koriander. Lägg äggula, vitvinsvinäger, pressad vitlök och koriander i en mixerbunke. Mixa slätt. Droppa försiktigt ner neutral olja, lite i taget, medan du mixar. Smaka av med salt.
Fördela riven mozzarella på halva tortillabröden, vik över den andra halvan och tryck till. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillas ca ½ min per sida, eller tills de har fått fin färg.
Toppa soppan med koriandermajo och färsk koriander. Servera med quesadillas och resterande chili flakes.
Smaklig måltid!