Utan gluten
Vegetariskt
Bakad sötpotatis med fetaost
guacamole och picklad lök3.92 (227)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- vatten
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Kikärtor
1 förp
Garam masala
½ msk
Rödlök
1 st
Socker
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Vatten
1 dl
Avokado
1 st
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Fetaost
50 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 586 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera sötpotatis på längden. Pensla hela sötpotatisen med lite olivolja. Strö på lite salt på snittytan. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen blivit mjuk.
Häll av och skölj kikärtor. Blanda med garam masala, lite olivolja och salt i en bunke. Öppna ugnen och lägg kikärtorna på plåten med sötpotatis och rosta med sötpotatisen de sista 15 min.
Skiva rödlök tunt. Koka upp socker, rödvinsvinäger och vatten i en kastrull. Dra från värmen och tillsätt löken. Låt stå tills servering.
Skala, kärna ur och mosa eller tärna avokado. Tärna tomater smått. Lägg allt i en skål och tillsätt pressad vitlök, rödvinsvinäger, salt och chili flakes.
Smula fetaost. Sprid ut babyspenat på ett serveringsfat och lägg sötpotatisen ovanpå. Mosa innanmätet med en gaffel.
Toppa bakad sötpotatis med picklad rödlök, rostade kikärtor och fetaost. Servera med en klick guacamole.
Smaklig måltid!