Honungsstekt fläskkotlett med dijonyoghurt

Honungsstekt fläskkotlett

med dijonyoghurt
3.88 (139)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Potatis
400 g
Palsternacka
150 g
Rödlök
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
2 krm
Rosmarin/timjan mix
1 tsk
Fläskkotlett
300 g
Salt
Olivolja
1 tsk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Flytande honung
2 förp
Vitlök
2 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
549 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Smaksätt mixsalladen med lite vitvinsvinäger och salt!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt. Skala palsternacka. Klyfta palsternacka och rödlök. Lägg rotsakerna på andra sidan av plåten. Ringla olivolja och strö salt över hela plåten. Strö torkad rosmarin/timjan mix över potatisen. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med lite salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Tillsätt vatten, kinesisk soja, honung och pressad vitlök. Stek ytterligare ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.  
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med dijonsenap, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera honungsstekt fläskkotlett med potatis, rostade rotsaker, dijonyoghurt och mixsallad.
Smaklig måltid!