Löpefri
Utan gluten
Vegetariskt
Risotto caprese
gremolatatomater och mozzarella3.76 (102)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
Risottoris
150 g
Salt
Svartpeppar
Tanelli hårdost
1 st
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Cocktailtomater
250 g
Mozzarella
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten, grönsaksbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka schalottenlök och vitlök. Tärna tomat.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och tomater ca 1 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare 1 min.
Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka persilja och lägg i en rymlig skål. Blanda ner citronskal, olivolja, vatten, pressad vitlök och salt. Halvera cocktailtomater och vänd ner i gremolatan.
Finriv tanelliost och blanda ner i risotton. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Bryt mozzarella i bitar och klyfta den använda citronen. Toppa risotto med gremolatatomater och mozzarella. Servera med citronklyfta.
Smaklig måltid!