20-30
Laktosfri
Grillade BBQ-burgare med rostade morötter och limedressad sallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Till servering
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
½ förp
Rostade morötter
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
Burgare
Nötfärs
250 g
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
BBQ-sås
1 förp
Limedressad sallad
Lime
1 st
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Mixsallad
30 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 680 kcal
- Fett 36 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade morötter: Klyfta morötterna och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills morötterna fått färg.
- Burgare: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med dijonsenap, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 st hamburgare. Bryn hamburgarna i en stekpanna med lite olja ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och pensla burgarna med bbq-sås. Tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta.
- Limedressad sallad: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva tomat och rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner mixsallad, finrivet skal och pressad saft från limen, lite salt och nymald svartpeppar.
- Fyll hamburgerbröden med chilimajonnäs, burgare och limedressad sallad. Servera med rostade morötter och resten av BBQ-såsen.