Fläskkotlett med bearnaisesmör och tomatsallad
0,9 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten

Fläskkotlett med bearnaisesmör

och tomatsallad
4.13 (1278)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • smör
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
½ st
Torkad dragon
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Smör
25 g
(Mjölk)
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 483 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål med torkad dragon, rödvinsvinäger och salt. Tillsätt rumstempererat smör och mosa ihop allt med en gaffel.
 Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i två bitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Grilla köttet i grillpanna eller stek i stekpanna ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera fläskkotlett med bearnaisesmör, tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!