0,9 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Fläskkotlett med bearnaisesmör
och tomatsallad4.13 (1278)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
- smör
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
½ st
Torkad dragon
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Smör
25 g
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 483 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 38 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål med torkad dragon, rödvinsvinäger och salt. Tillsätt rumstempererat smör och mosa ihop allt med en gaffel.
Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i två bitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Grilla köttet i grillpanna eller stek i stekpanna ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera fläskkotlett med bearnaisesmör, tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!