Vegetariskt
Raggmunk med lingon-coleslaw
och kruspersilja3.87 (257)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Vetemjöl
1 dl
Mjölk
2 dl
Ägg
2 st
Salt
2 krm
Potatis
400 g
Smör
25 g
Bakplåtspapper
1 st
Vitkål
300 g
Cottage cheese
1 förp
Rårörda lingon
50 g
Salt
Svartpeppar
Kruspersilja
20 g
Rårörda lingon
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 683 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd två stekpannor för kortare tillagningstid!
Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig). Ställ in en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen.
Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet i en stor bunke. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt.
Grovriv potatis. Krama ur vätskan. Vänd ner potatisen i äggsmeten.
Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och klicka ut ca 2 dl av potatissmeten i pannan (se tips!). Smeten ska räcka till 4 raggmunkar. Stek i omgångar, ca 2 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna i ugnen och varmhåll fram till servering.
Strimla vitkål tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Krama mjuk. Blanda ihop cottage cheese med rårörda lingon i en skål och vänd ner kålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka kruspersilja. Servera raggmunk med lingon-coleslaw och en klick rårörda lingon. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!