Rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème
Vegetariskt

Rödbetsfalafel med bulgursallad

och fetaostcrème
3.94 (367)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • olja
  • olivolja
  • salt
Vatten
1 ¼ dl
Falafelmix
100 g
Rödbeta
1 st
Olja
Bulgur
125 g
(Vete)
Apelsin
1 st
Mynta
20 g
Granatäpple
1 st
Babyspenat
30 g
Olivolja
1 msk
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 654 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rulla granatäpplet på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar. Halvera och pilla ur kärnorna.

Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt falafelmix och låt svälla minst 10 min. Skala och finriv rödbeta och rör ner i falafelsmeten.
 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär apelsin i klyftor. Finstrimla mynta. Halvera och kärna ur granatäpple (se tips!).
 Mosa fetaost i en skål och blanda med matyoghurt, honung och salt. 
Forma falafelsmeten till ca 8 bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg kokt bulgur i en skål och blanda med apelsin, mynta, babyspenat och olivolja. Toppa salladen med granatäppelkärnor.
Servera rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème.
Smaklig måltid!