Karibisk kyckling med morotscrème, ananassalsa och färsk mynta

Grill

Laktosfri

Karibisk kyckling med morotscrème, ananassalsa och färsk mynta

4.2 (576)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • olja
  • salt
Morot
1 st
Smör
2 msk
(Mjölk)
Japansk sojasås
1 tsk
(Sojabönor)
Vitlök
2 klyfta
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Malen ingefära
1 tsk
Srirachasås
½ förp
Kycklinglårfilé
300 g
Olja
Lime
1 st
Rödlök
1 st
Ananas
½ st
Mynta
20 g
Salt
1 krm
Matvete
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 641 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Om ni vill grilla, tänd grillen.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och skär morot (max 100 g) i små bitar. Koka mjuka i en liten kastrull. 
Blanda pressad vitlök, japansk soja, malen ingefära och srirachasås i en bunke. Blanda ner kycklinglårfilé och låt marinera minst 15 min.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka rödlök. Skala och tärna ananas. Strimla mynta (spara några blad till servering). Blanda allt i en skål. Tillsätt finrivet limeskal och smaka av med pressad saft från limen (beroende på sötman i ananasen) och lite salt.
Smält smör. Lägg den kokta moroten i en mixerbunke. Tillsätt smält smör och japansk soja. Mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka eventuellt av med mer soja.
Grilla eller stek den marinerade kycklingen ca 4 min per sida i lite neutral olja, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillad kyckling med morotscrème, ananassalsa och matvete. Toppa med några blad färsk mynta.
Smaklig måltid!