Grill
Laktosfri
Karibisk kyckling med morotscrème, ananassalsa och färsk mynta
4.2 (576)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- olja
- salt
Morot
1 st
Smör
2 msk
Japansk sojasås
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Japansk sojasås
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Srirachasås
½ förp
Kycklinglårfilé
300 g
Olja
Lime
1 st
Rödlök
1 st
Ananas
½ st
Mynta
20 g
Salt
1 krm
Matvete
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 641 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 67 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Om ni vill grilla, tänd grillen.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morot (max 100 g) i små bitar. Koka mjuka i en liten kastrull.
Blanda pressad vitlök, japansk soja, malen ingefära och srirachasås i en bunke. Blanda ner kycklinglårfilé och låt marinera minst 15 min.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Finhacka rödlök. Skala och tärna ananas. Strimla mynta (spara några blad till servering). Blanda allt i en skål. Tillsätt finrivet limeskal och smaka av med pressad saft från limen (beroende på sötman i ananasen) och lite salt.
Smält smör. Lägg den kokta moroten i en mixerbunke. Tillsätt smält smör och japansk soja. Mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka eventuellt av med mer soja.
Grilla eller stek den marinerade kycklingen ca 4 min per sida i lite neutral olja, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera grillad kyckling med morotscrème, ananassalsa och matvete. Toppa med några blad färsk mynta.
Smaklig måltid!