Laktosfri
Kalkonschnitzel med dragonsmör och rostad potatis- och fänkålssallad
4.26 (524)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- smör, rumsvarmt
- ägg
- vetemjöl
- olja
Delikatesspotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 msk
Senap
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör, rumsvarmt
25 g
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Ägg
1 st
Vetemjöl
Ströbröd
Tunnskivad kalkon
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 651 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Kvarta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Strimla fänkål och rödlök så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Lägg i en bunke med iskallt vatten.
Blanda olivolja, senap (gärna grovkorning), vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i en liten skål.
Mosa ihop smör, pressad vitlök, torkad dragon, salt och nymald svartpeppar på ett fat.
Vispa upp ägg på en tallrik. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Krydda tunnskivad kalkon med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kalkonschnitzeln frasig, ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av fänkålen och rödlöken. Blanda rostad potatis, fänkål, rödlök, ruccola och senapsdressing i en rymlig skål.
Servera kalkonschnitzel med rostad potatissallad och dragonsmör.
Smaklig måltid!