Laktosfri
Utan gluten
Grillad kyckling
med parmesanslungad romansallad4.1 (1306)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Japansk sojasås
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
2 msk
Riven parmesan
50 g
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Polkabeta
1 st
Romansallad
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 636 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 53 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och skär rödlök i klyftor. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min.
Blanda japansk soja, pressad vitlök, olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner minutfilé och låt marinera minst 10 min.
Vispa samman dijonsenap och vitvinsvinäger i en salladsskål. Blanda ner olivolja, riven parmesan, salt och lite nymald svartpeppar.
Skala polkabeta och hyvla i tunna skivor (gärna med mandolin). Skär romansallad i grova bitar. Blanda med dressingen i salladsskålen precis innan servering.
Stek kycklingen i en stekpanna med lite olivolja ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera kyckling med parmesanslungad sallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!